kaartje reis

Drie maanden uit de roulatie; een voor vakantie, twee voor studie. Een reis langs musea in Duitsland (Wiesbaden - Jawlensky, Frankfurt) en Basel (Beyeler, Rothko, Giacometti, Newman); langs Bossey, waarik alweer dertig jaar geleden studeerde bij de Wereldraad. De rest van de twee studiemaanden heb ik vooral en alleen in Frankrijk doorgebracht, met meditatie, denken en schrijven. Op www.zinweb.nl staat een viertal artikelen over de tijd in Vezelay. Ik heb een fors uitgevallen boekwerkje geschreven als verantwoording voor de besturen van mijn kerkjes.

Het ziet er naar uit dat ik vanaf 1 november weer helemaal mee doe; het is de tijd van Allerzielen en Sint Maarten. De laatste etappe van mijn reis ben ik in Tours geweest, en heb kaarsen gebrand bij deze heilige die wel eens beschermen kan, als er afscheid genomen en keuzes gemaakt moeten worden (de mens die zijn soldatenmantel doorsneed om een arme te kleden: oud & nieuw).

Veel gezien en geschreven, gevoeld en gedacht. Het is goed geweest! Voorlopig blijk ik er vooral langzamer en emotioneler van geworden, maar ach, dat trekt ook wel weer bij, zeggen ze. Misschien ga ik er binnenkort nog eens langer over schrijven - op krik.   

kriklogo

 

Ds. Ivo de Jong
Pastoriedijk 198 
3195 HK Pernis

telefoon: 010-8415105
mobiel: 06-53 455 966
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.